Wanneer merk je effect van vitamine D?

Veel mensen die een vitamine D tekort hebben, kunnen zich zwak of moe voelen. Wanneer jouw vitamine D niveau laag is, is het niet zo gek dat je kijkt of een vitamine D supplement verlichting kan brengen. Er wordt wel eens gezegd: vitamine D werkt snel, maar hoe snel?

Heb ik een vitamine D tekort?

Wanneer mensen een vitamine D tekort hebben voelen zij zich zwak en soms zelfs depressief.. Als u vermoedt dat uw niveaus laag zijn, neem dan contact op met uw artsen.

Multivitamines voordelen

De grote voordelen van het nemen van multivitamines kunnen soms voldoende zijn om uw vitamine D-spiegel te verbeteren. In de ernstige gevallen heeft u een regime van hoog gedoseerde vitamine D nodig. Een arts zal bijvoorbeeld bloedonderzoek doen om te bepalen wat de juiste manier van handelen is.

Hoe snel werken vitamine D supplementen?

Als stelregel kun je zeggen hoe meer je uitgeput bent, hoe langer het duurt voordat er veranderingen optreden na het innemen van vitamine D supplementen. Je zou je dus beter moeten gaan voelen zodra de vitamine D begint te werken, maar je moet wel je niveaus nog steeds elke twee tot drie maanden laten controleren door een deskundige.

Waarom is vitamine D belangrijk?

Je hebt dus waarschijnlijk al gehoord dat vitamine D tekort veel voorkomt. Omdat het zeker waar is dat u uw arts uw niveaus moet laten controleren als je denkt dat de jouwe te laag is, komt dit helaas nog te weinig voor. Zo zijn er bijvoorbeeld doelgroepen die een hoger risico lopen dan andere.

Risico op een vitamine D tekort

Mensen die in gebieden wonen waar de zon niet schijnt, zuigelingen die borstvoeding krijgen (vanwege de lage vitamine D-concentraties in de moedermelk) en sommige minderheden lopen bijvoorbeeld weer een groter risico op een tekort.

Multivitamines

Vanzelfsprekend is het in de zomer makkelijker om voldoende vitamine D binnen te krijgen, maar een gebrek aan zon in de winter kan leiden tot een vitamine D tekort. Het kan zijn dat uw lichaam snakt naar de voordelen van het nemen van multivitamines met voldoende vitamine D.